Definita cuvantului lio
LIO- elem. „dispersie”, „dizolvare”. (< fr. lyo-, cf. gr. lyein, a dizolva)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lio
PAREMIO- elem. „proverb”. (< fr. parémio-, cf. gr. paroimia) Vezi definitia »
ÁGIO s.n. Spor pe care îl poate înregistra valoarea reală a unei monede sau a unei hârtii de valoare peste valoarea nominală. ♦ Diferență între valoarea nominală a monedei de argint și valoarea ei reală, exprimată în monedă de aur. [Pron. a-gi-o, pl. agiouri. / cf. fr. agio, it. aggio]. Vezi definitia »
RÁDIO2, radiouri, adj. invar., s. n. I. Adj. invar. 1. Referitor la radioreceptoare. 2. Referitor la emisiunile difuzate prin radio2 (2). 3. Referitor la radiația electromagnetică, de radiație electromagnetică. II. S. n. 1. Instalație de transmitere a sunetelor prin unde electromagnetice, cuprinzând aparatele de emisiune și pe cele de recepție. 2. Spec. Aparat de recepție radiofonică; radioreceptor. 3. Sistemul și activitatea de difuzare a programelor de știri, de muzică etc. prin radio2 (2). 4. Instituție care dirijează și coordonează problemele referitoare la radio2 (I,3) [Pr.: -di-o] – Din fr. radio, germ. Radio. Vezi definitia »
ÁPIO s.m. Denumire comercială pentru varietatea de țelină de la care se consumă tulpina groasă, nu rădăcina (Apium graveolens, varietate dulce), din sp. apio. Vezi definitia »
BENTIVOGLIO [bentivoλo], familie patriciană din Bologna. A controlat signoria acestui oraș în sec- 15-16. Mai important: Guido B. (1579-1644), cardinal, șef al Inchiziției. A contribuit la condamnarea lui Galileo Galilei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z