Definita cuvantului morcov
MÓRCOV, morcovi, s. m. 1. Plantă leguminoasă din familia umbeliferelor, cu rădăcina groasă în formă de con, de culoare galbenă-roșiatică și cu gust dulce, folosită în alimentație (Daucus carota sativa).Morcov sălbatic (sau de câmp) sau morcovul câmpului = rușinea-fetei (Daucus carota). 2. (Arg. și fam.) Fiecare dintre bornele fixate pe marginile unei șosele. – Din bg. morkov.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu morcov
BORISOV, oraș în Bielorusia (C.S.I.), pe stg. rîului Berezina, la NE de Minsk; 144 mii loc. (1989). Ind. constr. de mașini (electrotehnică, tractoare), chimico-farmaceutică, sticlărie; instrumente muzicale. Fundat în 1102. Vezi definitia »
MOV adj. invar. (Culoare) violet-deschisă (ca a florilor de stânjenel). [< fr. mauve]. Vezi definitia »
corícov (-va), adj. – (Măr) pădureț. Origine incertă. Din sl. gorŭkŭ „amar” (DAR) sau din sb. gorak „amar” (Scriban); însă fonetismul nu este clar. Mai curînd, în legătură cu rădăcina expresivă corc-. Vezi definitia »
BÁZEDOV s. n. Boală provenită din hipersecreția celulară a tiroidei și care se manifestă prin tendința de ieșire a ochilor din orbite, stare nervoasă, accelerarea pulsului, palpitații și, de obicei, mărirea volumului glandei tiroide. – Din Basedow (nume propriu). Vezi definitia »
BRUSILOV, Aleksei Alekseevici (1853-1926), general rus. A condus marea ofensivă a armatelor ruse în vara anului 1916, realizînd străpungerea frontului austro-german la Luțk (ofensiva lui B.). În 1920 a intrat în Armata Roșie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z