Definita cuvantului macronucleu
MACRONUCLÉU s. n. nucleu vegetativ mare, la unele protozoare, care reglează metabolismul. (< fr. macronucléus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu macronucleu
eu simt tu simti noi simtim Vezi definitia »
JELEU, jeleuri, s.n. 1. Suc de fructe cu adaos de zahăr, fiert până capătă aspect de gel; industrial, se obține prin adăugarea unui gelifiant; sin. peltea. 2. Sirop sau piure de fructe, simplu sau aromatizat cu vin sau lichior, amestecat cu gelatină sau alt gelifiant, mulat în forme și lăsat să se închege la rece, apoi răsturnat și servit ca desert; fr. gelée, germ. Gelee. 3. Produs zaharos cu aspect de bomboană, confecționat din jeleu (1), variat colorat, pudrat cu zahăr. Vezi definitia »
DEFILÉU s.n. Vale strâmtă și adâncă între doi munți, săpată de o apă curgătoare; trecătoare. [Pl. -uri. / < fr. défilé]. Vezi definitia »
Eu d.p.d.v. psihologic Norbert Sillamy „EUL este individualitate constienta de sine,.....nu este o entitate fizica ci un produs” J.T.F.Bugental „EUL este o combinatie de CONSTIINTA si de alegeri ” Vezi definitia »
ARNÉU, arneie s. n. (Reg.) Acoperiș la căruțele țărănești, făcut din cercuri de lemn acoperite cu rogojini sau cu pânză groasă; coviltir. – Magh. ernyö. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z