Definita cuvantului magmatism
MAGMATÍSM s. n. totalitatea proceselor în legătură cu deplasarea magmei în scoarța terestră. (< fr. magmatisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu magmatism
POLICROMATÍSM s. n. 1. policromie (1). 2. teorie care afirmă existența în analizatorul optic a mai mult de trei elemente sensibile la tonuri cromatice. (< policromat + -ism) Vezi definitia »
ECLECTÍSM s. n. 1. Îmbinare mecanică, hibridă a unor puncte de vedere sau concepții eterogene sau opuse; lipsă de consecvență în convingeri, în teorii.2. Sistem de gîndire neunitar, care, fără a se întemeia pe idei originale, alege din diverse sisteme de gîndire, stiluri artistice etc. ceea ce i se pare mai bun. – Din fr. éclectisme. Vezi definitia »
LOBBYÍSM s.n. (Anglicism) Parlamentări, tranzacții făcute în lobby. ♦ Metodă de influențare prin agenți speciali, a oamenilor de stat, pentru a adopta în parlament, guvern etc. poziții avantajoase monopolurilor. [< engl. lobbyism < lobby – culoar din clădirea parlamentului]. Vezi definitia »
LAICÍSM s. n. 1. doctrină a partizanilor laicizării instituțiilor învățământului. 2. atitudine, manifestare laică; laicitate. (< fr. laïcisme) Vezi definitia »
SAPROFITÍSM s. n. 1. mod de viață al organismelor saprofite. 2. incapacitate a unor microorganisme de a provoca boli organismului pe care se dezvoltă. (< fr. saprophytisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z