Definita cuvantului manșon
MANȘÓN s. n. 1. accesoriu de îmbrăcăminte, din blană sau din stofă, cu două deschizături laterale în care se țin mâinile pentru a le apăra de frig. 2. piesă cu filet interior cu care se îmbină două țevi; partea lărgită de la capătul unui tub, la îmbinarea acestuia cu alt tub; mufă (1). 3. bucată de cauciuc introdusă sub anvelopa unei roți pentru a apăra camera în dreptul unei rosături sau al unei găuri a anvelopei. 4. înveliș de protecție în care se îmbracă mânerul unor obiecte. 5. membrană protectoare a seminței, a tulpinii etc. (< fr. manchon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu manșon
PLASTRÓN, plastroane, s. n. 1. Partea din față apretată (detașabilă) a unei cămăși bărbătești. ♦ Partea din față (detașabilă) a unei bluze, rochii etc., care constituie o garnitură. 2. Un fel de cravată lată care acoperă pieptul. 3. Bucată de piele groasă, căptușită, care protejează pieptul la jucătorii de scrimă. – Din fr. plastron. Vezi definitia »
COBALTOTRÓN s. n. aparat pentru radioterapie în anumite boli maligne, cu cobalt radioactiv. (< cobalt + -tron) Vezi definitia »
TETRATLÓN s.n. Probă sportivă combinată, care reunește patru probe, alese de organizatorii concursului. [Pl. -oane, -onuri. / cf. engl. tetrathlon]. Vezi definitia »
CRESÓN s. n. Plantă erbacee legumicolă anuală din familia cruciferelor, cu flori albe mici, cultivată pentru frunzele ei întrebuințate ca salată sau condiment; hreniță (Lepidium sativum). – Din fr. cresson. Vezi definitia »
PTERIGIÓN s.n. Pliu triunghiular cu aspect de aripioară, care invadează corneea din partea internă a conjunctivei, cu vârful spre pupilă. [Pron. -gi-on. / < fr. ptérygion, cf. gr. pterygion – aripioară]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z