Definita cuvantului mensuralism
MENSURALÍSM s. n. sistem de notație muzicală inventat de islamici, care permitea să fie definite exact raporturile de valoare (de durată a sunetelor) dintre o notă și alta. (< germ. Mensural/musik/ + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mensuralism
CATASEISM (‹ fr; {s} gr. kata „de sus în jos” + seismos „vibrație”) s. n. Undă longitudinală, rarefiată a unui cutremur, la care prima deplasare are loc din exteriorul regiunii epicentrale spre epicentru. Este provocat de prăbușirea spre interior a pereților unei cavități. Vezi definitia »
PERSONALÍSM s. n. 1. Atitudine a cuiva care ia în considerație numai punctele de vedere și interesele personale; subiectivism. 2. Doctrină socială care pune la baza existenței o pluralitate de entități spirituale înzestrate cu atributele personalității (1) și subordonate lui Dumnezeu ca ființă supremă. – Din fr. personnalisme. Cf. Germ. Personalismus. Vezi definitia »
BISEXUALÍSM s.n. Atracție simultană pentru ambele sexe. [Pron. -xu-a- / cf. it. bisessualismo]. Vezi definitia »
MERCENARÍSM s.n. (Liv.) Spirit mercenar. [< fr. mercenarisme]. Vezi definitia »
MARCIONÍSM s. n. doctrină a ereticului Marcion, care propovăduia dualismul gnostic și respingea Vechiul Testament. (< fr. marcionisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z