Definita cuvantului metalepsă
METALÉPSĂ s. f. figură de stil, constând în indicarea unui amănunt antecedent pentru a sugera consecința unui fapt, sau invers. (< fr. métalepse)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu metalepsă
OPERÉTĂ, operete, s. f. Compoziție muzical-dramatică ușoară, scrisă pentru soliști, cor și orchestră pe un libret cu conținut agreabil, în care cupletele cântate alternează cu cele vorbite. ♦ Clădire destinată reprezentării unor asemenea compoziții. – Din germ. Operette, it. operetta, fr. opérette. Vezi definitia »
LEPTOMENINGÍTĂ, leptomeningite, s. f. (Med.) Meningită în care se inflamează mai ales piamaterul. – Din fr. leptoméningite. Vezi definitia »
MACROSPOROFÍLĂ s.f. Frunză pe care se dezvoltă macrosporangii. [< fr. macrosporophylle, cf. fr. macrospore, gr. phyllon – frunză]. Vezi definitia »
MĂTĂCÍNĂ, mătăcine, s. f. Numele a două plante erbacee aromatice: a) plantă meliferă, originară din Siberia, cu frunze lanceolate și cu flori albastre sau albe, cultivată ca plantă ornamentală și pentru florile ei bogate în nectar (Dracocephalum moldavica); b) roiniță2. [Var.: mătăciúne s. f.] – Din bg. maticina, scr. matočina. Vezi definitia »
hălăicuță, hălăicuțe s. f. (glum.) groapă de pe străzile din București. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z