Definita cuvantului metanefridie
METANEFRÍDIE s. f. organ tubular deschis spre exterior și spre cavitatea generală a corpului la anelide și moluște, cu funcție excretoare și de expulzare a gameților. (< fr. métanéphridie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu metanefridie
TIRANÍE s. f. 1. (ant.) formă de guvernământ a unor cetăți grecești caracteristică epocii de trecere de la oligarhia aristocratică la democrația sclavagistă. 2. guvernare despotică, instituită prin uzurpare. 3. comportare, atitudine de tiran; asuprire, cruzime. (< fr. tyrannie) Vezi definitia »
LEUCOBLASTURÍE s. f. prezența leucoblastelor în urină. (< fr. leucoblasturie) Vezi definitia »
OSCILOGRAFÍE, oscilografii, s. f. Înregistrare a oscilațiilor cu ajutorul oscilografului. – Din fr. oscillographie. Vezi definitia »
METÁNIE s. f. vezi mătanie. Vezi definitia »
INDÚSTRIE s. f. 1. ramură a producției materiale și a economiei naționale, care cuprinde totalitatea întreprinderilor (uzine, centrale electrice, fabrici, mine etc.) ocupate cu producția uneltelor de muncă, cu extracția materiilor prime, a materialelor și combustibililor și cu prelucrarea ulterioară a produselor obținute. 2. ramură industrială, domeniu al industriei (1). 3. (rar) profesiune, meserie. (< fr. industrie, lat. industria) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z