Definita cuvantului metilstiren
METILSTIRÉN s. m. substanță organică, derivat al stirenului, monomer în polimerizări. (< fr. méthylstyrène)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu metilstiren
1.termen folosit de Jean Gottmann in anul 1961, in lucrarea sa cu acest titlu, pentru desemnarea concentrarii urbane din nord-estul S.U.A.,in lungul litoralului atlantic , pe o lungime de aproape 850km , in care numeroase orase graviteaza in jurul marilor centre polarizatoare , fiecare fiind o puternica aglomeratie urbana ; New York, Philadelphia, Baltimore,Pitsburgh, Washinton. Statisticile arata ca aceasta uriasa concentrare urbana grupeaza peste 50 milioane locuitori, mai mult de o cincime din populatia activa a S.U.A., aproape o treime din venituri si salarii, un sfert din populartia industriala etc. Se utilizeaza de asemenea pentru a desemna orice arie urbana supradimensionala care a evoluat gradat prin unirea structurilor metropolitane si a oraselor, si care opereaza ca un sistem urban polinuclear. 2. termen generic folosit pentru desemnarea celor mai mari concentrari urbane. Vezi definitia »
POLISTIRÉN s. n. masă plastică solidă, rezistentă, obținută prin polimerizarea stirenului. (< fr. polystyrène, engl. polystyrene) Vezi definitia »
HEPATOGÉN, -Ă adj. de origine hepatică, generat de ficat. (< fr. hépatogène) Vezi definitia »
ALOGÉN, -Ă adj. (Chim.) Deosebit prin natură și prin origine de mediul înconjurător. ♦ (Despre un component al unei roci) Format anterior rocii și într-un alt loc decât aceasta. ♦ (Despre o populație) Venit din altă parte, de altă origine. [< fr. allogène, cf. gr. allos – altul, genos – neam]. Vezi definitia »
AUDEN [ɔ:dən], Wystan Hugh (1907-1973), scriitor american de origine engleză. Alături de T.S. Elliot, Ezra Pound și W. Carlos Williams a adus înnoiri esențiale liricii moderne de limbă engleză („Poeme”, „Vîrsta neliniștii”). Proză, teatru, eseistică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z