Definita cuvantului miciurinism
MICIURINÍSM s. n. teorie elaborată de I. V. Miciurin, care se referă la metodele de hibridare artificială, de educare dirijată și de selecție artificială a organismelor. (< Miciurin, n. pr. + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu miciurinism
AUTOTURÍSM, autoturisme, s. n. Automobil cu caroserie închisă sau deschisă, cu care se transportă un număr redus de persoane; turism. [Pr.: a-u-] – Auto2 + turism. Vezi definitia »
PANCALÍSM s. n. doctrină care subordonează întreaga realitate categoriei frumosului. (< fr. pancalisme) Vezi definitia »
FLORENTINÍSM s. n. 1. locuțiune proprie vorbirii florentine. 2. afectare în imitarea florentinilor. (< it. fiorentinismo) Vezi definitia »
MORFOLOGÍSM s. n. curent de gândire în filozofie și știință, ca o reacție împotriva evolutismului sociocultural, care se întemeiază pe ideea studierii „morfologice” a culturii; istoricism. (< morfologie + -ism) Vezi definitia »
CHIÁSM, chiasme, s. n. Figură de stil care constă în reluarea, în ordine inversă, a două cuvinte sau expresii. – Din fr. chiasme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z