Definita cuvantului microexplozie
MICROEXPLÓZIE s. f. explozie de proporții reduse. (< engl. microexplosion)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu microexplozie
REVÚLSIE s.f. Iritație locală a pielii, provocată pentru a stimula sistemul nervos sau pentru a face să înceteze o stare congestivă sau inflamatorie existentă în altă parte a corpului. [Gen. -iei, var. revulsiune s.f. / cf. fr. révulsion, lat. revulsio]. Vezi definitia »
MIRINGOTOMÍE s.f. Incizie a timpanului (1). [Gen. -iei. / < fr. myringotomie]. Vezi definitia »
IMPLICÁȚIE s. f. 1. idee, fapt care este o consecință imediată a altui fapt sau căruia îi urmează implicit. 2. stare a cuiva implicat într-o afacere, într-un proces. 3. (log.) enunț în care adevărul sau falsul antecedentului atrage după sine adevărul sau falsul consecventului și invers. 4. (mat.) relație logică între două proprietăți astfel că exactitatea celei dintâi atrage exactitatea celei de-a doua. 5. (lingv.) caracteristică modală care exprimă faptul că un anume proces este implicat în enunțul verbului. (< fr. implication, lat. implicatio) Vezi definitia »
CALCEDÓNIE, s. f. Varietate (colorată sau translucidă) de bioxid de siliciu natural, folosită ca piatră semiprețioasă, la confecționarea unor obiecte de artă, ca abraziv etc. – Din fr. calcédoine, lat. chalcedonius. Vezi definitia »
OSCILOMETRÍE s. f. măsurare a variațiilor presiunii arteriale, corespunzătoare pulsului, cu ajutorul oscilometrului. (< fr. oscillométrie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z