Definita cuvantului milimetru
MILIMÉTRU s. m. unitate de măsură pentru lungimi, a mia parte dintr-un metru. (< fr. millimètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu milimetru
VOLTAMÉTRU s. n. aparat pentru măsurarea intensității curentului sau a sarcinii electrice, bazat pe determinarea masei de substanță, depusă la catodul unei băi de electroliză. (< fr. voltamètre) Vezi definitia »
CAPILARIMÉTRU s. n. 1. instrument cu care se măsoară diametrul vaselor capilare. 2. aparat pentru determinarea capilarității solului. (< fr. capillarimètre) Vezi definitia »
NEÚTRU, -Ă adj. 1. Care nu ia partea nimănui, care nu este de partea nimănui; (despre un stat) care nu se amestecă în conflictul dintre mai multe state, care nu participă la pacte sau alianțe militare; (despre persoane) neîncadrat în nici o mișcare, în nici un partid etc. 2. Indiferent. 3. Gen neutru (și s.n.) = formă pe care o iau substantivul, adjectivul etc. pentru a denumi în special obiecte inanimate, unele nume colective și generice, precum și unele animale. ◊ Vocală neutră = vocală medială. 4. (Chim.; despre compuși) Care nu prezintă nici caractere de acid, nici caractere de bază. ♦ (Despre corpuri) Care nu are sarcină electrică. [< fr. neutre, it. neutro, cf. lat. neuter – nici unul din doi]. Vezi definitia »
VACUUMÉTRU s.n. (Fiz.) Manometru pentru măsurarea presiunilor foarte mici. [Pron. -cu-u-. / cf. germ. Vakuummeter]. Vezi definitia »
DIMÉTRU s.m. Vers antic alcătuit din două măsuri de două picioare fiecare. [< fr. dimètre, cf. gr. dis – doi, metron – măsură]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z