Definita cuvantului monoton
MONOTÓN, -Ă adj. 1. (despre sunete, melodii etc.; și adv.) care păstrează mereu același ton, lipsit de varietate în intonație. 2. (fig.) uniform; monocord, plictisitor. 3. (mat.; despre funcții sau șiruri de numere) care este sau crescător sau descrescător. (< fr. monotone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu monoton
KAÓN, kaóni, s.m. a. Particulă elementară, mezonul K. b. Mezon instabil care poate să prezinte sarcină electrică sau să fie neutră și este de aproximativ 970 de ori mai greu decât un electron. (din fr. kaon < vocab. științif. internaț. ka = kappa [de la mezonul K, denumirea sa anterioară) + suf. -on) [def. a. MDN, b. MW] Vezi definitia »
HIPERÓN, hiperoni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară cu masă mai mare decât masa protonului. – Din fr. hypéron. Vezi definitia »
CARDOZA Y ARAGON, Luis (1901-1992), scriitor guatemalez. Preocupări politice și sociale în eseuri („Guatemala, liniile din palma ei”). Lucrări critice, referitoare la pictura mexicană („Pictura contemporană a Mexicului”). Vezi definitia »
CRENOPLANCTÓN s. n. planctonul apelor de izvoare. (< fr. crénoplancton) Vezi definitia »
CHESÓN s. n. 1. vehicul cu două roți, compartimentat, în trecut pentru transportul muniției (de artilerie). 2. fiecare dintre încăperile etanșe create prin compartimentarea unei nave, pentru a împiedica pătrunderea masivă a apei în tot vasul în caz de avarie. ◊ dulap pentru ținerea proviziilor și a ustensilelor pe bordul unei nave. 3. construcție de lemn, beton etc. (cutie) pentru lucrări subacvatice ori în terenuri cu multă umiditate. 4. piesă prefabricată din beton armat, având forma unei plăci cu nervuri de întărire, folosită ca element de rezistență la planșee și acoperișuri. 5. (arhit.) casetă (4). (< fr. caisson) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z