Definita cuvantului multiplet
MULTIPLÉT s. m. grup de linii spectrale rezultat din tranzițiile dintre un nivel unic și un nivel cu structură fină. (< fr. multiplet)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu multiplet
get-begét adj. – Autentic, neaoș. – Var. (Munt.) eget-beget. Tc. ced bi ced „de la un strămoș la altul” (Meyer 81; Șeineanu, II, 179; Lokotsch 634). Vezi definitia »
COSMET- v. cosmeto-. Vezi definitia »
TERZÉT s. n. 1. formație muzicală din trei interpreți. ◊ piesă muzicală scrisă pentru o astfel de formație. 2. strofă formată din trei versuri; terțină. 3. linia de atac, alcătuită din trei jucători, a unei echipe de hochei pe gheață. (< it. terzetto) Vezi definitia »
TURNICHÉT s.n. 1. Mosor vertical de metal care împiedică lanțul ancorei să se frece de punte. 2. Masă rotativă pe care se așază, manual sau automat, sticlele spre a fi umplute cu lichide, în industria alimentară. 3. Bare în cruce care se rotesc, permițând trecerea câte unei singure persoane. 4. Lansare. [< fr. tourniquet]. Vezi definitia »
PACHÉT2 s. n. (inform.) subdiviziune a unui mesaj, în anumite tipuri de rețele. (după engl., fr. package) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z