Definita cuvantului odontalgie
ODONTALGÍE s. f. durere de dinți. (< fr. odontalgie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu odontalgie
RADIODEFECTOSCOPÍE [< fr.] s.f. Metodă de control nedistructiv bazată pe deosebirea condițiilor de propagare (absorbție) a radioundelor din gama de unde centimetrice și milimetrice în diferite medii (în principal, în dielectrici); se folosește pentru depistarea defectelor superficiale, măsurarea grosimii acoperirilor de dielectrici, controlul calității și dimensiunii foilor, sârmelor, barelor metalice în procesul de fabricație. Sursa: Dicționar Enciclopedic, vol. VI, R-Ș, 2006. Vezi definitia »
ACHIZÍȚIE, achiziții, s. f. 1. Formă de comerț care constă în procurarea de produse (agroalimentare) sau de materiale (pe calea unor contracte speciale); achiziționare. 2. Procurare de obiecte rare. ◊ Expr. A face o achiziție = a procura, în condiții avantajoase, ceva de pret, un lucru rar. ♦ (Concr.) Bun obținut prin achiziție (1). – Din fr. acquisition, lat. acquisitio, -onis. Vezi definitia »
NEOTENÍE s. f. Capacitate a unor organisme de a atinge maturitatea sexuală și de a se reproduce în stadii larvare. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néoténie. Vezi definitia »
CARIOMETRÍE s.f. Măsurare a diametrului nucleelor celulare cu ajutorul microscopului. [Pron. -ri-o-, gen. -iei. / < fr. caryométrie, cf. gr. karyon – nucleu, metron – măsură]. Vezi definitia »
STÂNCĂRÍE, stâncării, s. f. Îngrămădire, mulțime de stânci; regiune cu stânci – Stâncă + suf. -ărie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z