Definita cuvantului oligo
OLIG(O)- elem. „puțin numeros”, „rar”. (< fr. olig/o/-, cf. gr. oligos)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu oligo
făcut cingo expr. (adol.) v. făcut. Vezi definitia »
GINKGO s.m. (Bot.) Arbore străvechi originar din China, cu frunzele în evantai, cultivat ca plantă ornamentală. [< fr. ginkgo < cuv. chinez]. Vezi definitia »
MÁNGO s.n. Fructul mangotierului (Mangifera indica), de formă oblongă, rareori rotundă, cu coaja netedă și lucioasă ca a nectarinei, de culoare verzuie, galbenă sau roșie, în funcție de stadiul de coacere, cu pulpa galbenă și zemoasă și un sâmbure mare la mijloc. [Var. mangot, manga] Vezi definitia »
INDIGÓ, indigouri, s. n., adj. invar. 1. S. n. Una dintre culorile fundamentale ale spectrului luminii, cuprinsă între albastru și violet. 2. Adj. Care are culoarea descrisă mai sus. 3. S. n. Materie colorantă albastru-închis, extrasă din frunzele mai multor plante tropicale sau obținută sintetic din anilină sau din acid antranilic și folosită pentru vopsirea lânii și a bumbacului. 4. S. n. Hârtie-carbon; plombagină. [Var.: indigóu s. n.] – Din fr. indigo. Vezi definitia »
IMPETÍGO s. n. boală de piele care se manifestă prin pete roșii acoperite de bășicuțe. (< fr. impétigo, lat. impetigo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z