Definita cuvantului unghieră
UNGHIÉRĂ, unghiére, s. f. Forfecuță (1) (asemănătoare cu un cleștișor), cu tăișul format din două lame1 (2) concave suprapuse, întrebuințată la tăierea unghiilor. (din unghie; cf. fr. onglier, coupe-ongle(s), germ. Nagelzange, sp. cortauñas) – [TLF, Wahrig Deutsches Wörterbuch, DRAE]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu unghieră
LUCÁRNĂ, lucarne, s. f. Fereastră mică, amenajată în acoperișul cu pantă mare al unei construcții, în scopul luminării și aerisirii podului sau a încăperilor aflate la nivelul podului; bageac, bageacă. ♦ (Rar) Ferestruică pe care se poate privi afară. – Din fr. lucarne. Vezi definitia »
bulăneală, bulăneli s. f. 1. (la fotbal) lovirea intenționată a picioarelor adversarilor. 2. (tox.) stare de euforie provocată de consumul de droguri. Vezi definitia »
GELINÍTĂ s. f. substanță explozivă inalterabilă în apă și puțin sensibilă la șoc, formată din nitroglicerină, azotat de potasiu și rumeguș de lemn. (< fr. gélinite) Vezi definitia »
MANDARÍNĂ s. f. fructul mandarinului2. (< fr. mandarine) Vezi definitia »
PRĂȘTÍNĂ2, prăștini, s. f. Prăjină care se înfige în vârful clăii de fân, pentru a o fixa. ♦ Prăjină care se pune pe stuful sau pe paiele de pe acoperișul unei case țărănești, pentru a le fixa. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z