Definita cuvantului oscila
OSCILÁ vb. intr. 1. a se mișca alternativ în direcții opuse; a se balansa. 2. (fig.) a manifesta nehotărâre; a ezita, a șovăi; (p. ext.) a flutura. 3. (despre un sistem fizic) a evolua astfel încât una sau mai multe din mărimile sale caracteristice să ia succesiv valori pozitive sau negative. (< fr. osciller, lat. oscillare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu oscila
VITRIOLÁ vb. tr. 1. a arde, a răni (cu vitriol). 2. (text.) a trata țesăturile cu vitriol pentru înlăturarea impurităților. (< fr. vitrioler) Vezi definitia »
MANIPULÁ, manipulez, vb. I. Tranz. A mânui, a manevra. – Din fr. manipuler. Vezi definitia »
BENGUELA [benghéla] 1. Golf larg al Oc. Atlantic, pe coasta Angolei, străbătut de apele curentului cu același nume. 2. Curent rece în Oc. Atlantic, ramura de N a Curentului Vînturilor de Vest, care scaldă coastele Africii Occidentale. Viteză: 0,9 km/h. Temp. apei: 15-22ºC (iarna) și 19-26ºC (vara). 3. Oraș în V Angolei, port. la Oc. Atlantic; 155 mii loc. (1983). Expl. de argint. Ind. alim. (conserve de pește). Ciment. Export de fildeș, cauciuc, cafea, animale, piei. Fundat în 1617. Vezi definitia »
DEMULÁ, demulez, vb. I. Tranz. A scoate dintr-un tipar în care a fost modelat. – Din fr. démouler. Vezi definitia »
EXILÁ, exilez, vb. I Tranz. A condamna la exil, a pedepsi cu trimiterea în exil; a surghiuni. ♦ Refl. A se retrage, a se izola, a pleca de bunăvoie (din localitatea de baștină sau din țară). [Pr.: eg-zi-] – Din fr. exiler. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z