Definita cuvantului ostraciza
OSTRACIZÁ vb. tr. a alunga (pe cineva) din viața publică; a exclude; (p. ext.) a persecuta. (< fr. ostraciser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ostraciza
ECLUZÁ vb. I. tr. a bara apa cu o ecluză. II. intr. (despre nave) a trece printr-o ecluză. (< fr. écluser) Vezi definitia »
DESACRALIZÁ vb. I. tr., refl. (Liv.) A retrage, a-și pierde caracterul sacru (al unei ființe, al unui lucru etc.). [< fr. désacraliser]. Vezi definitia »
GALVANIZÁ, galvanizez, vb. I. Tranz. 1. A acoperi o piesă metalică cu un strat subțire de zinc, prin cufundare într-o baie de zinc topit, spre a o face mai rezistentă la coroziune; p. gener. a acoperi o piesă metalică cu un strat subțire din alt metal, depus prin electroliză. 2. (Fiziol.) A excita un țesut sau un organ al corpului printr-un curent electric continuu, în scopuri terapeutice sau experimentale. ♦ Fig. A însufleți, a stimula pe cineva. – Din fr. galvaniser. Vezi definitia »
PASIVIZÁ vb. I. tr., refl. (despre metale, aliaje) a face să capete, a căpăta pasivitate (2). II. tr. a efectua transformarea pasivă a unei fraze active. III. refl. (despre cuvinte) a intra în vocabularul pasiv. (după fr. passiver) Vezi definitia »
DIALIZÁ vb. tr. a efectua o dializă. (< fr. dyaliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z