Definita cuvantului pancronic
PANCRÓNIC, -Ă adj. valabil pentru orice epocă. ◊ (despre un fenomen lingvistic) care traversează o lungă perioadă de timp fără a suferi schimbări. (< fr. panchronique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pancronic
NAÚTIC, -Ă, nautici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care servește la navigație, privitor la navigație. ♦ (Despre sporturi) Care se practică pe apă. 2. S. f. Știința și tehnica de a conduce o navă (1). [Pr.: na-u-] – Din lat. nauticus, it. nautice. Vezi definitia »
NEOGRAMÁTIC, -Ă adj. Referitor la principiile și la metodele școlii neogramatice. ◊ Școală neogramatică = curent apărut în a doua jumătate a sec. XIX, fundat de lingviștii germani Osthoff și Brugmann, care pune accent pe cercetarea limbilor vii și pe legile fonetice, dar care nu s-a putut ridica la conceperea limbii ca un fenomen social. // s.m. Adept al acestei școli. [După germ. Junggrammatiker, fr. néo-gramairien, it. neogrammatico]. Vezi definitia »
DEMIÚRGIC, -Ă adj. de demiurg. (< fr. démiurgique) Vezi definitia »
SULFHÍDRIC, sulfhidrici, adj.m. acid ~ = Hidrogen sulfurat. (din fr. sulfhydrique) Vezi definitia »
DREPTÚNGHIC, -Ă, dreptunghici, -ce, adj. (Despre figuri geometrice) Care are unul sau mai multe unghiuri drepte. – Dreptunghi + suf. -ic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z