Definita cuvantului paravion
PAR AVIÓN loc. adv. (expediat) prin avion. (< fr. par avion)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu paravion
sintagmatión s.n. (înv.) cod. Vezi definitia »
ANALÓGHION s. n. v. analog1. Vezi definitia »
BYRON [báirən], George Gordon, lord (1788-1824), poet romantic englez. Temperament liric, violent și excentric, natură solitară, a avut o existență aventuroasă. Creator al eroului romantic (denumit ulterior byronian), sumbru și impetuos, dominat de pasiuni tumultoase și mai ales de sentimentul exacerbat al eului, a lăsat o operă animată de o rară vervă satirică („Pelerinajul lui Childe Harold”, „Don Juan”, „Manfred”) care a exercitat o puternică influență asupra romantismului european. În conflict cu societatea engleză a epocii, B. s-a exilat pe continent. După ce a sprijinit mișcarea carbonarilor italieni, a luat parte la Războiul pentru independență a poporului grec și a murit la Missolonghi. Vezi definitia »
PLAFÓN, plafoane, s. n. 1. Suprafață interioară a planșeului superior al unei încăperi; tavan, bagdadie. 2. Cifră-limită, limită valorică (maximă) în cadrul unor operații financiare, care nu poate fi depășită. ◊ Plafon de casă = limita până la care se pot păstra în permanență într-o casierie sume pentru efectuarea unor plăți curente. 3. Nivel maxim al unei mărimi (viteză, turații etc.) pe care îl poate atinge un sistem tehnic. 4. Înălțime la care se găsește, la un moment dat, suprafața inferioară norilor față de sol. 5. Altitudine maximă la care se poate urca o aeronavă. – Din fr. plafond. Vezi definitia »
AVIGNON [aviñō], oraș în SE Franței (Venaissin); 174,3 mii loc. (1982, cu suburbiile). Metalurgie, produse textile și alim. Ind. chimică, piel. și săpun. Palatul papilor (sec. 14). Posesiune și reședință a papilor între 1307 1377, cu întrerupere între 1367 și 1370 („Captivitatea de la A.”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z