Definita cuvantului passepied
PASSE-PIED PASPIÉ/ s. n. dans popular în cerc, de origine franceză, asemănător menuetului, dar cu un tempo mai rapid; melodia corespunzătoare. (< fr. passe-pied)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu passepied
FRÁGED, -Ă, fragezi, -de, adj. 1. (Despre plante) Crescut de puțină vreme; tânăr, crud. ♦ (Despre legume, carne etc.) Care provine de la plante sau animale tinere, fierbe repede și se fărâmă ușor cu dinții. ♦ (Despre culoarea verde) Ca a plantelor tinere; delicat. 2. (Despre ființe) Tânăr; gingaș, plăpând. ◊ Vârstă fragedă = vârsta copilăriei. Tinerețe fragedă = epocă în care cineva este foarte tânăr. ♦ (Despre obraji, mâini) Cu pielea fină, delicată. – Din lat. *fragidus (= fragilis). Vezi definitia »
vîlcéd (-dă), adj. – Vînăt, livid. Origine incertă. Poate în loc de vîncedlat. vincĭdus, cf. vincĕre „a înmuia, a îmblînzi” și it. vincido „înmuiat” (Scriban). Totuși, pare preferabil să se pornească de la mîrced „vînăt”, ale cărui der. apar și cu forma mîlce-. Legătura cu mag. vércsik „vînătaie” (Cihac 538), nu se impune. – Der. vîlcezi, vb. (a se învineți, a se strica). În Bucov. Vezi definitia »
cálfed, -ă, cálfezi, -ede, adj. (înv., reg.) palid și buhav. Vezi definitia »
TWEED s.n. v. tuid. Vezi definitia »
cled s.n. sg. (reg.) masă cleioasă, clei, clisă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z