Definita cuvantului paternalism
PATERNALÍSM s. n. 1. sistem social caracterizat prin predominanța celor mai vârstnici sau a unuia care deține o influență personală asupra grupului. 2. pretins interes pe care l-ar manifesta patronii sau conducătorii de fabrici față de bunăstarea muncitorilor, față de atmosfera din întreprindere, de relațiile interumane. 3. protecție, protejare, tutelare excesivă a propriului copil, motivată printr-o dragoste și grijă deosebite. (< fr. paternalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu paternalism
RETROGNATÍSM s.n. Conformație a feței caracterizată prin insuficienta dezvoltare a maxilarului inferior. [Gen. -iei. / < fr. rétrognatisme, cf. lat. retro – înapoi, gr. gnathos – falcă]. Vezi definitia »
BIOTACTÍSM s. n. atracție exercitată de o celulă asupra alteia. (< fr. biotactisme) Vezi definitia »
FESTIVÍSM s. n. caracter festiv exagerat. (< festiv + -ism) Vezi definitia »
ALTRUÍSM s. n. Dispoziție sufletească de a acționa dezinteresat în favoarea altora. – Fr. altruisme. Vezi definitia »
TAYLORÍSM s. n. Metodă de organizare a muncii în cadrul căreia normele de muncă se stabilesc la nivelul muncitorilor cu cel mai ridicat randament și pe baza unor îmbunătățiri aduse muncii prin eliminarea mișcărilor inutile, prin aplicarea unor metode mai eficiente, a evidenței și controlului, ducând astfel la creșterea randamentului muncii. [Scris și: tailorism.Pr.: tei-] – Din fr. taylorisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z