Definita cuvantului penitență
PENITÉNȚĂ s. f. 1. pedeapsă pe care și-o impune cineva sau pe care i-o dă preotul pentru ispășirea păcatelor; canon. 2. pocăință. (< fr. pénitence, lat. paenitentia, it. penitenza)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu penitență
CHINÓNĂ s.f. Substanță organică cu molecula formată din șase atomi de carbon și care constituie substanța de bază în sinteza unor materii colorante. [< fr. quinone]. Vezi definitia »
MEGÉRĂ, megere, s. f. (Franțuzism) Femeie rea și arțăgoasă. [Var.: mejéră s. f.] – Din fr. mégère. Vezi definitia »
ANVERGÚRĂ s.f. 1. Distanța dintre extremitățile aripilor unui avion. 2. (Rar) Desfășurare. ◊ De mare anvergură = făcut pe plan mare; vast. [< fr. envergure]. Vezi definitia »
PRÍSMĂ, prisme, s. f. 1. Poliedru care are două fețe (numite baze) egale și paralele și cu celelalte fețe în formă de paralelogram; corp solid care are această formă. 2. Piesă de sticlă, de cuarț sau de alt material transparent, de obicei în formă de prismă (1), folosită la aparatele optice pentru descompunerea, polarizarea, reflexia etc. luminii. ◊ Loc. prep. Prin prisma... = din punctul de vedere..., potrivit cu..., în lumina... – Din fr. prisme. Vezi definitia »
A AVEA O COMPORTARE AFECTATĂ a se fandosi, a se fasoli, a se prosti. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z