Definita cuvantului pericardiorafie
PERICARDIORAFÍE s. f. sutură a pericardului. (< fr. péricardiorrafie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pericardiorafie
FOTOCROMOGRAFÍE s.f. Procedeu de fotografiere în culori sau de reoproducere fotografică a tablourilor în culori. ♦ Fotografie obținută prin procedeul de mai sus. [Gen. -iei. / < fr. photochromographie]. Vezi definitia »
-TERMÍE2 elem. term(o)-. Vezi definitia »
ROTÁȚIE s.f. 1. Mișcare a unui corp în jurul unui punct fix sau al unei axe. ♦ Mișcarea corpurilor cerești în jurul axei proprii. 2. Fenomenul pe care îl prezintă unele procese din natură și din societate de a se repeta; revenirea periodică a unui fapt reieșit din desfășurarea unui astfel de proces. ◊ Rotația capitalului = procesul de repetare periodică a circuitului capitalului, a mișcării sale în sfera producției și a circulației. ♦ Alternarea metodică pe același teren a plantelor care se cultivă într-un asolament. 3. Schimb de persoane sau de echipe efectuat în cursul unei activități. [Gen -iei, var. rotațiune s.f. / cf. fr. rotation, lat. rotatio]. Vezi definitia »
BĂRBIERÍE, (2) bărbierii, (Înv.) 1. Meseria de bărbier. 2. Frizerie. [Pr.: -bi-e-] – Din bărbier + suf. -ie. Vezi definitia »
DIACONÍE s. f. Calitatea, funcția de diacon; timpul cât cineva exercită această funcție. [Pr.: di-a-] – Diacon + suf. -ie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z