Definita cuvantului pilon
PILÓN s. m. 1. stâlp puternic de susținere a unei construcții sau a unei părți a acesteia, a unui arc de pod etc. 2. construcție masivă de o parte și de alta a intrării unui templu sau monument. ◊ element ornamental în formă de stâlp prismatic la intrarea într-un parc, într-o expoziție etc. 3. stâlp care susține o linie electrică aeriană, o antenă electromagnetică etc. (< fr. pylône)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pilon
BOSÓN, bosoni, s. m. Una dintre cele două diviziuni ale particulelor elementare (bosonii și fermionii sunt particule componente ale electronilor și nucleonilor), unități de bază ale materiei și energiei. – (< engl. boson, după numele fizicianului indian Satyendra Bose) Vezi definitia »
TRITÓN3 s. m. nucleu al atomului de tritiu dintr-un proton și doi neutroni. (< fr. triton) Vezi definitia »
OCTATLÓN, octatloane, s. n. Probă combinată de atletism pentru juniori, alcătuită din opt probe de alergări, sărituri și aruncări. – Octet + [penta]tlon. Vezi definitia »
OREIÓN, oreioane, s. n. Boală contagioasă și epidemică de natură virotică, frecventă la copii, care se manifestă prin febră și prin inflamarea glandelor salivare parotide. [Pr.: -re-ion] – Din fr. oreillons. Vezi definitia »
VIDICÓN s.n. Tub de reluare televizivă; videocaptor. [< engl., it. vidicon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z