Definita cuvantului clucereasă
CLUCEREÁSĂ, clucerese, s. f. Soția clucerului. – Clucer + suf. -easă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu clucereasă
MECANOMORFÓZĂ s. f. modificare morfologică și fizi-ologică a unui organ determinată de cauze fizice externe. (< fr. mécanomorphose) Vezi definitia »
ENOLÁZĂ s. f. enzimă care intervine în procesul de fermentație alcoolică. (< fr. énolase) Vezi definitia »
MEDICÍNĂ, (2) medicini, s. f. 1. Știință care are ca obiect păstrarea și restabilirea sănătății și care studiază în acest scop procesele fizice, chimice și biologice ale vieții, structurile și funcțiile organismului, cauzele și mecanismele de producere a bolilor, precum și mijloacele de diagnosticare, tratare și prevenire a lor. ♦ Facultate în care se studiază medicina (1). 2. (Înv. și reg.) Medicament. – Din lat. medicina, (2) germ. Medizin, rus. medițina. Vezi definitia »
MOCĂNÍȚĂ, mocănițe, s. f. 1. Mocancă (1). 2. (Glumeț) Tren de linie îngustă, care circulă în regiunile de munte. – Mocan + suf. -iță. Vezi definitia »
PALPLÁNȘĂ s.f. Element de construcție destinat să sprijine terenul unei săpături sau să formeze o incintă în interiorul căreia să se poată executa o lucrare, fiind ferită astfel de infiltrația apei. / < fr. palplanche]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z