Definita cuvantului piromorfism
PIROMORFÍSM s. n. modificarea structurii și a compoziției rocilor, provocată de o temperatură înaltă. (< fr. pyromorphisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu piromorfism
BENZOLÍSM s.n. Boală profesională datorată manipulării benzolului sau a derivaților lui, care se manifestă în special prin anemie și leucopenie; benzenism. [< fr. benzolisme]. Vezi definitia »
s.m. – o chestie mica , nedefinită. Vezi definitia »
MANIERÍSM s. n. 1. lipsă de naturalețe în comportare, afectare, afișare a unui mod de a fi altfel decât în realitate. ◊ ansamblu de procedee și mijloace de expresie formaliste în realizarea unei opere literare sau artistice, care cultivă eleganța și rafinamentul, jocul nelimitat al fanteziei. 2. formă de artă practicată mai ales în Italia în sec. XVI și XVII, prin efecte picturale rafinate, adresându-se unei minorități cultivate în materie artistică și literară. 3. comportament gestual afectat, la unii schizofrenici. (< fr. maniérisme) Vezi definitia »
FRAGMENTARÍSM s. n. caracter fragmentar. (< fragmentar + -ism) Vezi definitia »
LAMARCKÍSM s. n. Teorie biologică după care evoluția viețuitoarelor se explică prin influența variațiilor de mediu asupra comportamentului și morfologiei lor și care consideră că însușirile astfel dobândite se transmit ereditar. [Pr.: -chism] – Din fr. lamarckisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z