Definita cuvantului placaj
PLACÁJ s. n. 1. placă de lemn prin încleierea mai multor foi de furnir așezate unele peste altele, servind la confecționarea de mobile, panouri etc. 2. îmbrăcăminte de protecție sau cu caracter estetic din piatră, cărămidă, lemn etc. a unui element de construcție, obiect de lemn etc., pentru a le proteja sau a le da un aspect mai frumos. 3. (rugbi) oprirea din acțiune a unui jucător prin imobilizare cu mâinile. (< fr. placage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu placaj
DAMASCHINÁJ s.n. Damaschinare; arta imprimării țesăturilor și a incrustării lamelor de săbii. [< fr. damasquinage]. Vezi definitia »
VIENÁJ s.n. (Jur.) Drept plătit pentru siguranța drumurilor în vechiul drept francez. [Pron. vi-e-. / < fr. viénage]. Vezi definitia »
DECUPÁJ, decupaje, s. n. 1. Decupare. 2. Operație care constă în împărțirea unui scenariu cinematografic într-un anumit număr de scene, prevăzute cu indicațiile tehnice respective. 3. Scenariu regizoral. – Din fr. découpage. Vezi definitia »
AUTOMASÁJ s. n. masaj făcut sieși. (< auto1- + masaj) Vezi definitia »
CAMIONÁJ, camionaje, s. n. 1. Transport de mărfuri efectuat cu camioane, camionete etc. 2. Serviciu sau întreprindere de transport cu camioane. [Pr.: -mi-o-] – Din fr. camionnage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z