Definita cuvantului pneumotorax
PNEUMOTORÁX s. n. acumulare de gaze sau de aer în cavitatea pleurală. ◊ introducere artificială a aerului în cavitatea pleurală, în scop diagnostic sau terapeutic, în vederea colapsoterapiei. (< fr. pneumothorax)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pneumotorax
CLÍMAX, climaxuri, s. n. 1. Fază finală într-o succesiune ecologică, în care există o relativă stabilitate a biocenozei și o corespondență a ei cu clima și cu solul 2. Figură de stil care constă în desfășurarea ascendentă a ideilor, acțiunii etc. dintr-o operă. – Din fr. climax. Vezi definitia »
AX, axe, s. n. 1. Organ cilindric (din oțel) care susține elementele cu mișcare de rotație, ale unei mașini; osie. 2. (În sintagma) Ax cerebrospinal = ansamblu anatomic și funcțional format din creier și măduva spinării. [Var.: áxă s. f.] – Din fr. axe, lat. axis. Vezi definitia »
PETROMÁX s.n. Lampă cu petrol care luminează prin încălzirea până la incandescență a unei site. [< Petromax – nume comercial]. Vezi definitia »
NEVRÁX, s. n. (Anat.) Sistem nervos central. – Din fr. névraxe Vezi definitia »
BORAX (‹ fr. {i}; {s} lat. m. borax) s. n. Mineral din grupul boraților hidratați întrebuințat la confecționarea unor sticle speciale, a unor emailuri, în tăbăcărie, în spălarea țesăturilor fine, la obținerea acidului boric, la lipirea metalelor etc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z