Definita cuvantului poanson
POANSÓN s. n. 1. matriță pentru decupare, îndoire, ambutisare etc. prin deformare plastică. ◊ bucată de oțel pe care se gravează literele în relief și cu care se bat matrițele pentru caractere tipografice. 2. unealtă de oțel cu vârful gravat, pentru marcat, ștanțat etc. 3. unealtă cilindrică de os ascuțită la vârf, cu care se dă formă rotundă unor puncte de broderie cu găuri. (< fr. poinșon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu poanson
ȘOȘÓN s. m. încălțăminte de iarnă din pâslă, cauciuc etc. care se poartă peste pantofi. ◊ încălțăminte de casă din pâslă. (< fr. chausson) Vezi definitia »
SCIENCE-FICTION subst. Literatură, film cu caracter științifico-fantastic. ◊ (Adjectival) Literatură science-fiction. [Pr.: sá-iăns-ficșăn.Abr.: SF] – Din engl. science-fiction. Vezi definitia »
BARIÓN s.n. (Fiz.) Denumire generică pentru particulele elementare grele. [Pron. -ri-on. / < engl. barion, cf. gr. barys – greu]. Vezi definitia »
LAMPIÓN, lampioane, s. n. Felinar făcut din hârtie colorată, pergament, material textil translucid etc., adesea plisate ca un acordeon, întrebuințat pentru iluminat în împrejurări festive; lanternă venețiană. [Pr.: -pi-on] – Din fr. lampion. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z