Definita cuvantului portpagină
PORTPÁGINĂ s. f. suport de hârtie sau de carton pe care se așază zațul tipografic spre a fi transportat. (după fr. porte-page)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu portpagină
TRICICLÉTĂ s. f. vehicul (pentru copii) cu trei roți, pus în mișcare cu ajutorul pedalelor; triciclu. (< tri- + /bi/cicletă) Vezi definitia »
CONCHÍSTĂ s. f. cucerire (amoroasă). ◊ femeie cucerită, sedusă. (<it. conquista) Vezi definitia »
VIRÓLĂ s.f. 1. Inel mic de metal care strânge mânerul de lemn al unui cuțit, al unei unelte etc. pentru a-l împiedica să crape. 2. (Tehn.) Cilindru format din foi de tablă nituite sau sudate, care intră în construcția unei clădiri, a unui rezervor etc. [< fr. virole, cf. lat. viriola – mică brățară]. Vezi definitia »
CVADRIRÉMĂ s.f. Galeră care avea patru rânduri de vâsle sau patru vâslași la o vâslă. [Var. cuadriremă s.f. / cf. fr. quadrirème, lat. quadriremis]. Vezi definitia »
TĂBLÍȚĂ, tăblițe, s. f. Diminutiv a lui tablă1. 1. Placă dreptunghiulară de ardezie, înrămată în lemn, pe care scriau cu condei de piatră școlarii începători. 2. (La romani) Placă mică acoperită cu un strat de ceară, pe care se scria cu un stilet. 3. (Înv.) Carnețel în care se notau diverse fapte, maxime etc. – Tablă1 + suf. -iță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z