Definita cuvantului poziționa
POZIȚIONÁ vb. tr. 1. a așeza (un obiect, o sculă) într-o anumită poziție. ◊ (inform.; despre un text) a introduce la începutul liniilor un număr variabil de spații, în scrierea unui program. 2. a indica coordonatele geografice ale unei (aero)nave, amplasamentul exact al unei mașini, unelte, trupe etc. (< fr. positionner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu poziționa
ORDONÁ, (1) ordón, (2) ordonez, vb. I. Tranz. 1. A da un ordin, a porunci, a comanda; a cere, a pretinde, a dispune. ♦ (Înv.) A prescrie un medicament, un tratament. 2. A pune în ordine, a aranja, a rândui, a grupa anumite lucruri. [Var.: (înv.) ordiná vb. I] – Din fr. ordonner. Vezi definitia »
DENOMINÁ vb. I. tr. A denumi. [< it. denominare]. Vezi definitia »
ARCANÁ, arcanale, s. f. (Reg.) Numele unui dans popular și melodia după care se execută. – Din arcan1. Vezi definitia »
ALCMENA (în mitologia greacă), soția lui Amfitrion și mama lui Herakles, pe care l-a zămislit sedusă de Zeus, ascuns sub înfățișarea soțului ei. Vezi definitia »
CARTAGENA [cartahéna] 1. Oraș în SE Spaniei (Murcia), port comercial și militar la M. Mediterană; 169 mii loc. (1987, cu suburbiile). Expl. de min. argentifere, de plumb și zinc. Siderurgie, constr. navale, prelucr. petrolului. Nod de comunicații. Catedrală (sec. 13, restaurată). Fundat de cartaginezi la 227 î. Hr., apoi colonie romană. 2. Oraș în NV Columbiei, port la M. Caraibilor; 531,4 mii loc. (1985, cu suburbiile). Aeroport internațional. Export de petrol și cafea. Ind. chimică, textilă și piel.; prelucr. metalelor; șantiere navale. Universitate (1824). Fundat în 1533. Unul dintre pr. orașe ale Americii spaniole. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z