Definita cuvantului monoclinic
MONOCLÍNIC, -Ă, monoclinici, -ce, adj. (Despre cristale) Care cristalizează în prisme oblice cu baza dreptunghiulară. ◊ Sistem monoclinic = sistem cristalografic cu simetrie inferioară, în care se încadrează cristalele definite mai sus. – Din fr. monoclinique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu monoclinic
GEOGRÁFIC, -Ă, geografici, -ce, adj. Care aparține geografiei, privitor la geografie. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géographique. Vezi definitia »
firétic (firétică), adj. – Coleric, furios. Origine incertă. Dicționarele nu sînt de acord în privința definirii sensului (Damé traduce ahuri; în Bihor îl găsim cu sensul lui damné). Pare a fi rezultatul unei încrucișări a lui iretic „eretic” cu fire „natură”, sau cu fire-ai, începutul tuturor imprecațiilor (după DAR și REW 6471, din lat. phreneticus, puțin probabil; după Pascu, Beiträge, 11, din lat. fĕrus; după Scriban, de la fire). Vezi definitia »
PIROELÉCTRIC, -Ă, piroelectrici, -ce, adj. Referitor la piroelectricitate, de piroelectricitate. [Pr.: -ro-e-] – Din fr. pyro-électrique. Vezi definitia »
VITRIÓLIC, -Ă adj. de natura vitriolului (1). (< fr. vitriolique) Vezi definitia »
ANTIDOGMÁTIC, -Ă adj. care respinge dogmatismul. (< engl. antidogmatic) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z