Definita cuvantului pritanie
PRITÁNIE s. f. (la Atena) timpul în care pritanii celor zece triburi erau în funcție. (< fr. prytanie, gr. prytaneia)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pritanie
propedíe s.f. (înv.) primele elemente de învățătură; studiu pregătitor; parte introductivă a unui studiu. Vezi definitia »
MARCHETĂRÍE s.f. Procedeu de decorare a mobilelor, care constă în a incrusta pe suprafața acestora mici bucăți de placaj, de fildeș etc. pentru a obține un decor geometric sau chiar un tablou; lucrare decorativă astfel obținută. [Gen. -iei. / < fr. marqueterie]. Vezi definitia »
PERSPIRÁȚIE s.f. Transpirație ușoară. [Gen. -iei. / < fr. perspiration]. Vezi definitia »
MEDÁLIE, medalii, s. f. Piesă de metal (sau, uneori, de marmură), în formă de monedă, gravată cu figuri și inscripții, emisă în cinstea unei personalități sau în memoria unei acțiuni glorioase. ♦ Piesă de metal dată ca premiu la diferite concursuri sau ca distincție pentru merite deosebite în diferite domenii de activitate. ◊ Expr. Reversul medaliei = aspectul complementar, opus (adesea neplăcut) al unui lucru, al unei probleme, al unei situații. – Din it. medaglia. Vezi definitia »
epifaníe s.f. Arătare a lui Isus Cristos oamenilor, magilor; (p. ext.) revelație a unei realități sacre, mitice; (fig.; poet.) revelație a unei lumi nevăzute. (< fr. épiphanie, gr. epiphania, apariție) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z