Definita cuvantului profază
PROFÁZĂ s. f. prima fază a meiozei sau mitozei, în care are loc formarea cromozomilor. (< fr. prophase)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu profază
TRIÉRĂ s.f. Navă de război grecească cu trei rânduri de vâsle suprapuse; triremă. [Pron. tri-e-. / < fr. trière, gr. trieres]. Vezi definitia »
invizibilă, invizibile s. f. 1. jucărie asemănătoare praștiei, confecționată dintr-un cadru de sîrmă rigidă și un fir subțire elastic, cu proiectile confecționate din ace cu gămălie sau cu bucățele de liță îndoite în formă de U. 2. (stud.) tehnică de fraudare a unui examen scris prin introducerea în sala de examen a unor coli albe, format A4, cu subiecte scrise de acasă prin zgâriere cu o mină care nu mai are pastă. Vezi definitia »
BĂRBẤNȚĂ, bărbânțe, s. f. (Reg.) Vas de lemn făcut din doage, în care se păstrează lapte și brânzeturi, mai rar băuturi alcoolice. ◊ Expr. Când e brânză, nu-i bărbânță = când ai una, îți lipsește alta. [Var.: berbínță s. f.] – Magh. berbence. Vezi definitia »
șiréglă, șirégle, s.f. (reg.) 1. partea de dinapoi a căruței sau carului; codârlă. 2. loitră. 3. grătar pentru nutreț fixat deasupra ieslei, la peretele grajdului. 4. (în forma: șiriglă) deschizătură în peretele grajdului, prin care se dă nutreț vitelor. 5. împletitură de nuiele, în formă de ladă, fixată pe sanie, în care se transportă nutrețul. 6. targă folosită la transportarea pământului, a minereului aurifer etc. 7. năsălie. 8. roabă de transport. 9. capră de lemn pentru transportarea plugului. Vezi definitia »
GRADÍNĂ s. f. daltă din oțel folosită în sculptură și pentru cioplirea elementelor de construcție decorative. (< it. gradina) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z