Definita cuvantului prognoză
PROGNÓZĂ s. f. 1. previziune, anticipare a evoluției viitoare a fenomenelor, bazată pe date științifice; (p. ext.) pronostic. ◊ text în care se arată modul cum va evolua vremea într-un anumit interval de timp. 2. parte a științei conducerii, reprezentând activitatea pregătitoare pentru planificare, în determinarea tendințelor și perspectivelor dezvoltării diferitelor sfere de activitate. 3. prevedere a evoluției unei boli în conformitate cu diagnosticul, forma clinică și stadiul acesteia; prognostic. (< fr. prognose, germ. Prognose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu prognoză
OGÍVĂ, ogive, s. f. 1. Sistem de construcție caracteristic arhitecturii gotice, format din intersecția a două arcuri de cerc dispuse diagonal, care formează osatura unei bolți. 2. Partea anterioară a unui proiectil de artilerie, a unei bombe sau a unei rachete, având formă aerodinamică. – Din fr. ogive. Vezi definitia »
ANGÍNĂ s. f. v. anghină. Vezi definitia »
slovușoáră, slovușoáre, s.f. (înv. și reg.) slovă, literă mică; slovuță. Vezi definitia »
CARCINOGENÉZĂ s. f. formare și dezvoltare a tumorilor maligne. (< fr. carcinogenèse) Vezi definitia »
HEROÍDĂ s.f. Scrisoare în versuri în care își exprimă gândurile și sentimentele un erou sau un personaj celebru. [Pron. -ro-i-. / < fr. héroïde]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z