Definita cuvantului proudhonism
PROUDHONÍSM PRU-DO-/ s. n. curent reformist utopic care preconiza permanentizarea micii proprietăți private și critica de pe poziții mic-bugheze marea proprietate agricolă, având totodată o atitudine negativă față de lupta de clasă, de revoluția proletară și de dictatura proletariatului. (< fr. proudhonisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu proudhonism
UTOPÍSM s. n. Concepție utopică; credință în idealuri utopice. – Utop[ie] + suf. -ism. Vezi definitia »
ENDOMORFÍSM s. n. 1. totalitatea schimbărilor pe care le suferă o magmă la contactul cu unele roci pe care le asimilează. 2. (mat.) homomorfism la o mulțime cu o structură dată de ea însăși. (< fr. endomorphisme) Vezi definitia »
MICROORGANÍSM s. n. organism vegetal, sau animal microscopic. (< fr. micro-organisme) Vezi definitia »
PSEUDOETIMOLOGÍSM s. n. Sistem ortografic intermediar între cel etimologic și cel fonetic. [Pr.: pse-u-do-e-] – Pseudo- + etimologism. Vezi definitia »
ECLECTÍSM s. n. 1. îmbinare mecanică a unor idei, concepții, puncte de vedere eterogene și opuse. ◊ lipsă de consecvență în convingeri, în teorii. 2. sistem de concepții care, fără a se întemeia pe idei originale, alege din diverse sisteme de gândire ceea ce pare mai adecvat. ◊ (arhit., arte) îmbinare necritică a unor elemente luate din stiluri diferite sau din diferitele mijloace personale de exprimare ale unor artiști consacrați. (< fr. éclectisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z