Definita cuvantului monometalism
MONOMETALÍSM s. n. Sistem monetar bazat pe un singur etalon metalic (aurul sau argintul); teorie care preconizează acest sistem. – Din fr. monométallisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu monometalism
DARVINÍSM s. n. Teorie formulată de naturalistul englez Darwin, care explică originea și evoluția speciilor de animale și de plante pe calea selecției naturale. – Fr. darwinisme. Vezi definitia »
PTIALÍSM s. n. salivație abundentă, în unele afecțiuni; polisialie, sialoree. (< fr. ptyalisme) Vezi definitia »
Iletrism, s. 1. Analfabetism fucțional. (1.) Subiectul este alfabetizat, dar se află în imposibilitatea de a sesiza semnificația textului, perceptândul într-un mod greșit, deseori confuz și deformat. Vezi definitia »
SCEPTICÍSM s.n. 1. Concepție care proclamă îndoiala față de posibilitatea cunoașterii lumii obiective de către om, ducând de fapt la agnosticism. 2. Atitudine de rezervă, de îndoială, neîncredere față de ceva. [Cf. fr. scepticisme]. Vezi definitia »
PROFESIONÍSM s. n. Practicare a unei îndeletniciri ca profesiune; p. ext. ramură a artei, a sportului etc. practicată ca profesiune; profesionalism. [Pr.: -si-o-] – Profesion[ist] + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z