Definita cuvantului raporta
RAPORTÁ vb. I. tr. 1. a relata unui șef ierarhic sau unei adunări o situație, rezultatul unei activități etc. 2. a stabili un raport între două sau mai multe noțiuni. 3. (mat.) a găsi valoarea pe care o are o mărime, când a doua mărime are o valoare egală cu unitatea. 4. a reprezenta pe un plan, la o anumită scară, elementele unei ridicări topografice. II. refl. a se referi, a face aluzie la ceva. (< fr. rapporter)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu raporta
PRENOTÁ, prenotez, vb. I. Tranz. (Rar) A înscrie dinainte pe cineva pe o listă, pentru a-l avea în evidență. – Pre1- + nota. Vezi definitia »
TEHNOREDACTÁ vb. tr. a pregăti din punct de vedere tehnic și grafic un manuscris pentru tipar. (< tehno- + redacta) Vezi definitia »
EXECUTÁ vb. I. tr. 1. A face, a prelucra, a fabrica. 2. A pune în aplicare, a îndeplini (un ordin, un plan etc.). ♦ refl. A se supune. 3. A cânta o bucată muzicală; a dansa (un dans, un balet etc.). 4. A îndeplini o hotărâre judecătorească, un act de autoritate, o obligație. ♦ A duce la îndeplinire o sentință de condamnare la moarte. [Pron. eg-ze-, p.i. execút. / < fr. exécuter]. Vezi definitia »
ANTEDATÁ vb. I. tr. A pune o dată anterioară pe un act, pe o scrisoare etc. [< ante- + data, după fr. antidater]. Vezi definitia »
COMPOSTÁ vb. tr. 1. a marca data cu compostorul. 2. a îngrășa un teren cu compost. (< fr. composter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z