Definita cuvantului reformism
REFORMÍSM s. n. 1. curent politic în mișcarea muncitorească, ce neagă necesitatea revoluției și a dictaturii proletariatului, preconizând înlocuirea luptei revoluționare cu reforme mărunte, care nu ating bazele orânduirii capitaliste. 2. atitudine politică bazată pe introducerea reformelor. (< fr. réformisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu reformism
MACROCÓSM s. n. univers, cosmos. (< fr. macrocosme) Vezi definitia »
URANÍSM s. n. pederastie. (< fr. uranisme) Vezi definitia »
TRADE-UNIONÍSM s. n. curent reformist în mișcarea muncitorească potrivit căruia lupta clasei muncitoare trebuie să se rezume la revendicări economice. (< fr. trade-unionisme, engl. trade unionism) Vezi definitia »
NORMATIVÍSM s.n. Curent în filozofia contemporană a dreptului, care definește dreptul ca o totalitate de norme independente de condițiile sociale. [< fr. normativisme]. Vezi definitia »
PARAZITÍSM s. n. Formă de relații între două organisme de specii diferite, în cadrul căreia un organism folosește celălalt organism, parțial sau în totalitate, ca mediu necesar de viață; mod de viață specific paraziților (1). ♦ Fig. Faptul de a trăi ca un parazit (2), mod de viață al paraziților. – Din fr. parasitisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z