Definita cuvantului reportaj
REPORTÁJ s. n. specie publicistică, care, folosind mijloace literar-artistice, informează operativ asupra unei situații, a unor evenimente, realizări etc. pe baza unei documentări la fața locului. ◊ car de ~ = autovehicul special dotat pentru înregistrări sau transmisiuni de radiodifuziune ori televiziune în afara studiourilor. (< fr. reportage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu reportaj
PEONÁJ s.n. Formă de exploatare a peonilor1, constând în a le împrumuta bani în contul muncii viitoare, facându-i astfel datornici pe viață. [< fr. péonage]. Vezi definitia »
TUBÁJ s.n. (Med.) Metodă de examen clinic constând în introducerea în stomac, pe cale bucală, a unui tub de cauciuc pentru extragerea de suc gastric. ♦ Tubaj laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. [< fr. tubage]. Vezi definitia »
RUÁJ, ruaje, s. n. Totalitatea roților unei mașini. [Pr.: ru-aj] – Din fr. rouage. Vezi definitia »
EPANDÁJ s. n. 1. operație de împrăștiere a apelor uzate pe un teren permeabil în vederea epurării lor. 2. împrăștierea îngrășământului pe câmp. (< fr. épandage) Vezi definitia »
PILOTÁJ1 s. n. 1. știința și tehnica de a pilota (I, 1); pilotare. 2. încetinire a mersului unui tren sau unei nave din cauza nesiguranței parcursului. (< fr. pilotage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z