Definita cuvantului rutherford
RUTHERFORD [RÁDĂFORD] s. m. unitate de măsură pentru radioactivitate, egală cu un milion de dezintegrări pe secundă emise de un element radioactiv. (< fr., engl. rutherford)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rutherford
CORD1 s. n. (anat.) inimă. (< lat. cor, -dis) Vezi definitia »
LONGOBÁRD, -Ă, longobarzi, -de, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Triburi migratoare ale germanilor răsăriteni, care au locuit în antichitate în bazinul inferior al fluviilor Elba și Dunăre, iar în sec. VI s-au stabilit în nordul și în centrul Italiei; (și la sg.) persoană care aparținea acestor triburi. 2. Adj. Care aparține longobarzilor (1), privitor la longobarzi. – Din lat. Longobardus, it. longobardo. Vezi definitia »
CUMULÁRD, -Ă s. m. f. deținător al mai multor funcții, atribuții, salarii. (< fr. cumulard) Vezi definitia »
BROWN-SEQUARD [braun-secuá:r], Charles Edouard (1817-1894), medic și fiziolog francez. Unul dintre fondatorii endocrinologiei și inițiatorii organo- și opoterapiei. A preparat și aplicat primul extract glandular (extract testicular). Vezi definitia »
SABÓRD, saborduri, s. n. Deschizătură în pereții laterali ai unei nave, folosită mai ales pentru scurgerea apei acumulate pe puntea superioară și pentru operațiile de încărcare și de descărcare. – Din fr. sabord. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z