Definita cuvantului satanism
SATANÍSM s. n. 1. caracter, atitudine satanică. 2. cult consacrat lui Satana și răului. 3. tendință în literatura romantică de a lua ca motiv de inspirație diavolul; demonism (2). (< fr. satanisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu satanism
INTERVENȚIONÍSM s. n. 1. amestec al unui stat în treburile interne ale altui stat. 2. doctrină economică potrivit căreia statul intervine pe piața internă pentru a exercita o influență asupra prețului mărfurilor, asupra raportului dintre cerere și ofertă. (< fr. interventionnisme) Vezi definitia »
LATINÍSM s. n. 1. cuvânt, construcție împrumutate din latină și neintegrate încă. 2. curent în lingvistica și filologia română din sec. XIX, care, continuând ideile fruntașilor çcolii Ardelene, din dorința de a demonstra multilateral, împotriva teoriilor false și tendențioase, latinitatea poporului român și a limbii sale, a ajuns la unele exagerări pe linia latinizării forțate a limbii; curentul latinist. (< fr. latinisme) Vezi definitia »
ENDOREÍSM s. n. caracterul, situația a ceea ce este endoreic. (< fr. endoréisme) Vezi definitia »
CODÍSM s. n. tactică oportunistă care preconizează situarea partidului „în coada” maselor, negând rolul de avangardă și de organizator al partidului marxist-leninist. (după rus. hvostizm) Vezi definitia »
COMPLEMENTARÍSM s. n. teză fundamentală a empirismului logic, constând în asocierea, în cadrul aceleiași concepții, a două metafizici tradiționale în istoria gnoseologiei, empirismul și logicismul, prin reducerea fenomenului la percepții și a esenței la termenul în/prin care se formează noțiunea. (< fr. complémentarisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z