Definita cuvantului schopenhauerism
SCHOPENHAUERÍSM s. n. filozofia lui Schopenhauer, care afirmă că esența lumii este voința universală, oarbă și irațională, și exclude existența legilor dezvoltării naturii și a societății și propagă un estetism mizantrop, culminând prin proclamarea idealului mistic al „Nirvanei”. (< schopenhauerian + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu schopenhauerism
PROXENETÍSM s.n. Ocupația proxenetului. [Cf. fr. proxénétisme]. Vezi definitia »
ILEGALÍSM s.n. Caracter ilegal; ilegalitate. [Cf. fr. illégalisme]. Vezi definitia »
TRADIȚIONALÍSM s. n. atașament față de tradiție. ◊ orientare social-politică și culturală îndreptată spre considerarea nediferențiată, necritică a valorilor tradiției. ◊ tendință, mai ales în planul culturii, de suprasolicitare a elementelor tradiției, înțelese ca valori de sine, fără selecționare critică și fără interpretarea lor prin prisma noilor valori produse de evoluția social-culturală. (< fr. traditionalisme) Vezi definitia »
FISCALÍSM s. n. politică fiscală care se manifestă prin creșterea excesivă a încasărilor de impozite și taxe de la populație. (< fiscal + -ism) Vezi definitia »
POLICROÍSM s.n. Fenomen de absorbție selectivă a luminii la unele cristale colorate; pleocroism. [Pron. -cro-ism. / < fr. polychroïsme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z