Definita cuvantului scorpenide
SCORPENÍDE s. f. pl. familie de pești cu capul cu țepi, adesea veninoși: scorpena. (< fr. scorpénidés)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scorpenide
CORVÍDE s. n. pl. familie de păsări de diferite mărimi și cu penajul diferit colorat: corbul. (< fr. corvidés) Vezi definitia »
CONDROÍDE s.n.pl. Substanțe complexe, compuse din proteine în amestec cu polizaharide, care intră în structura cartilajelor. [Pron. -dro-i-, sg. condroid. / < fr. condroïdes]. Vezi definitia »
ORIÚNDE adv. (Adesea cu valoare de conj., introduce o propoziție circumstanțială de loc) În orice loc, indiferent unde, pretutindeni; orișiunde. [Pr.: ori-un-] – Ori + unde. Vezi definitia »
TRANSCÉNDE vb. III. tr. 1. (Liv.) A trece dincolo (de un anumit punct, de ceva etc.), a trece peste, a păși peste, dincolo. 2. (Fil.) A depăși limita cunoașterii experimentale, a realității perceptibile. [< lat. transcendere, cf. it. transcedere]. Vezi definitia »
SURPRÍNDE, surprínd, vb. III. Tranz. 1. A prinde pe cineva pe neașteptate asupra unui fapt. ♦ A găsi pe cineva nepregătit, neprevenit, a da peste cineva, a-l lua prin surprindere. 2. A mira, a uimi, a ului. 3. A băga de seamă, a observa (pe furiș), a sesiza; a remarca; a descoperi în mod brusc. – Din fr. surprendre (după prinde). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z