Definita cuvantului separație
SEPARÁȚIE s. f. separare. ♦ (jur.) ~ de bunuri = regim matrimonial în unele state, prin păstrarea de către femeie a liberei dispuneri asupra bunurilor sale aduse în căsătorie; ă puterilor = principiu fundamental de organizare a statului, potrivit căruia în acesta acționează trei puteri: legislativă, executivă și judecătorească, exercitate de organe diferite, cu drept de control reciproc. (< fr. séparation, lat. separatio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu separație
HEMOSPERMÍE s.f. Hematospermie. [Gen. -iei. / < fr. hémospermie]. Vezi definitia »
DROMOMANÍE s.f. Simptom întâlnit la unii bolnavi psihici, manifestat printr-un impuls irezistibil de a călători, de a vagabonda; poriomanie. [< fr. dromomanie, cf. gr. dromos – drum, mania – manie]. Vezi definitia »
LEUCODERMÍE s. f. decolorare a pielii datorită lipsei sau dispariției pigmentului. (< fr. leucodermie) Vezi definitia »
POLIURÍE, poliurii, s. f. Simptom clinic caracterizat prin eliminare de urină în cantitate mai mare decât cea normală. [Pr.: -li-u-] – Din fr. polyurie. Vezi definitia »
spéie, spéi, s.f. 1. (înv. și pop.) coș făcut din scoarță de copac (mai ales din tei), cu fundul de nuiele împletite, care servește la păstrarea și transportul fructelor sau al alimentelor și care servea și ca măsură de capacitate (de 12-15 kg). 2. (reg.) coș lunguieț cu fundul îngust și cu gura largă, folosit la pescuit pe sub maluri. 3. (reg.) coșar; hambar. 4. (reg.) nume dat mai multor specii de mușchi și de licheni. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z