Definita cuvantului silvatic
SILVÁTIC, -Ă adj. (despre plante) care crește în păduri. (< lat. silvaticus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu silvatic
BÓRIC adj.m. Acid boric = acid al borului, alb, solid, cristalizat, folosit ca antiseptic. [< fr. borique]. Vezi definitia »
TELEDINÁMIC, -Ă I. adj. care transmite la distanță energia, puterea. II. s. f. știință care se ocupă cu transmiterea prin pământ, cu ajutorul ultrasunetelor, a unor șocuri puternice, pentru a provoca acțiuni distrugătoare la mare distanță. (< fr. télédynamique) Vezi definitia »
PÚBLIC, -Ă adj. 1. (Op. privat) Care privește tot poporul, care aparține întregii națiuni. ♦ Care poate fi folosit de toată lumea. 2. Care se petrece, care are loc în fața unei adunări de oameni. 3. Care vine de la colectivitate, la care participă întreaga colectivitate. ♦ Opinie publică = v. opinie. // s.n. 1. Colectivitate mare de oameni; mulțime, lume. 2. Totalitatea persoanelor care asistă la un spectacol, la o conferință etc. [Cf. fr. public, it. pubblico, lat. publicus]. Vezi definitia »
BACTERIOLÓGIC, -Ă, bacteriologici, -ce, adj. Care se referă la bacterii sau la bacteriologie. ◊ Armă bacteriologică = mijloc criminal de exterminare în masă a unei populații pașnice, folosit de un agresor imperialist și constând în răspândirea de bacterii producătoare de boli infecțioase. Război bacteriologic = război criminal în care se folosesc arme bacteriologice. [Pr.: -ri-o-] – Fr. bactériologique (< gr.). Vezi definitia »
INTERELECTRÓDIC, -Ă adj. Între, dintre electrozi. [Et. incertă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z