Definita cuvantului situațional
SITUAȚIONÁL, -Ă adj. referitor la o anumită situație. (< engl. situational)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu situațional
TENSORIÁL, -Ă, tensoriali, -e, adj. Care se referă la tensori, care aparține tensorilor. [Pr.: -ri-al] – Din fr. tensoriel. Vezi definitia »
COLONIÁL, -Ă, coloniali, -e, adj. Care ține de colonii1 și de colonialism, privitor la colonii; aflat în colonii, provenind din colonii; în stare de colonie. ◊ Putere colonială = stat cu una sau mai multe colonii. Politică colonială = colonialism. Război colonial = război dus de un stat pentru cucerirea de colonii1 (2) sau pentru menținerea coloniilor cucerite anterior. [Pr.: -ni-al] – Din fr. colonial. Vezi definitia »
ANACLINÁL, -Ă adj. (despre o plantă de teren, o falie) înclinat în sens contrar. (< engl. anaclinal) Vezi definitia »
DECANÁL, -Ă, decanali, -e, adj., s. f. 1. Adj. De decanat; de decan. 2. S. f. Lucrare scrisă la facultățile tehnice, echivalând cu un examen parțial. – Din fr. décanal. Vezi definitia »
FUNCȚIONÁL, -Ă I. adj. 1. util, practic. ◊ care îndeplinește condițiile pentru a fi folosit. 2. referitor la funcțiile organice sau psihice. ♦ maladie ~ă = boală care afectează funcționarea unui organ. 3. referitor la o funcție matematică sau chimică. ♦ (mat.) analiză ~ă = ramură a matematicii care studiază diferitele clase de funcții. 4. cuvânt ~ = cuvânt care indică o relație gramaticală (prepoziție, conjuncție etc.). 5. lingvistică ~ă = studiu al elementelor lingvistice din punctul de vedere al funcției lor în structura unei limbi. II. s. f. (mat.) funcție definită de o mulțime de funcții având valori reale. (< fr. fontionnel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z