Definita cuvantului stație
STÁȚIE s. f. 1. oprire, popas. ◊ punct de oprire, staționare a vehiculelor de transport public pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor, încărcarea sau descărcarea mărfurilor etc. 2. așezământ, instituție pentru efectuarea unor cercetări științifice, bazate pe observarea anumitor fenomene. ◊ punct geodezic din care se fac observații. 3. poziție, loc. ♦ ~ de benzină = punct de aprovizionare cu combustibil, ulei și apă a autovehiculelor. ◊ loc de unde se fac emisiuni radiofonice, de televiziune etc. ♦ ~ electrică = ansamblu de instalații electrice la colectarea energiei electrice de la surse, la transformarea și distribuția ei. 4. ă planetelor = poziție pe traiectoria aparentă a planetelor pe cer când acestea par nemișcate pentru un timp. ♦ ~ spațială (sau cosmică) = satelit artificial sau vehicul cosmic plasat pe o orbită în jurul Pământului, servind ca laborator sau observator extraatmosferic ori ca rampă de lansare spre alte planete. (< it. station, lat. statio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu stație
ACTINOBIOLOGÍE s.f. Disciplină care studiază acțiunea și efectele radiațiilor asupra organismelor. [Pron. -bi-o-. / cf. fr. actinobiologie < gr. aktis – rază, bios – viață, logos – studiu]. Vezi definitia »
ADECVÁȚIE s.f. Faptul, însușirea de a fi adecvat; echivalență perfectă; adecvare. [< fr. adéquation]. Vezi definitia »
CLORUREMÍE s.f. (Med.) Cloremie. [Gen. -iei. / < fr. chlorurémie]. Vezi definitia »
DIZARMONÍE s.f. (Liv.) Lipsă de armonie, discordanță. [Gen. -iei. / < it. disarmonia]. Vezi definitia »
SINERGÍE s.f. Capacitatea elementelor si/sau subsistemelor unui ansamblu interconectat si interoperabil, de a produce mai mult impreuna decat separat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z